Diettgodtgjørelse og reiseutgifter

Kurset tar for seg regler, herunder regler for skattefri dekning, arbeidsgivers dekning av utgifter til kost og overnatting både for 2018 og de regler som gjelder for 2019.

Abonnement:

Nivå:

3

Kursinformasjon

Opptak tilgjengelig

Varighet: 02:15:38
Dato: 04.01.2019

Vi bruker cookies (informasjonskapsler) for å forbedre tjenesten vår og for å tilpasse personlig innhold. Ved å fortsette å bruke nettsiden samtykker du i bruken av cookies. Les mer X

Reglene for arbeidsgivers dekning av kost og overnatting på tjenestereiser er de siste årene blitt kompliserte.  Kurset tar for seg en rekke eksempler med utgangspunkt i regelverket og går også i dybden på det vanskelige skillet mellom yrkesreise og arbeidsreise som har stor betydning for om dekningen av utgiftene kan være skattefrie eller ikke. Talleksemplene viser hvordan dette skal være håndtert i 2018.  Kurset vil også ta opp de endringene som gjelder for 2019.  Foruten kostnader på tjenestereiser inneholder kurset også reglene som gjaldt for overtidsmat i 2018 og de endringer som gjelder for 2019.

Målgruppe: Regnskapsførere, lønnsmedarbeidere som trenger oppdatering på området.

Kursholder: Knut Sveen | Statsautorisert revisor, Knut Sveen Consult AS

Oppdateringstimer

Skatterett/avgiftsrett3 t

Opptak (Demo)


Dette er en kort demo av opptaket. Lengde er 5 minutter.
Registrer deg for gratis testperiodeBestill abonnement

Innhold

1: Diettgodtgjørelse 2018 og endringer 2019
00:12:55 Diett
00:21:12 Tjenestereiser
00:37:45 Yrkesreise eller arbeidsreise?
00:55:03 Satser
01:08:47 Satser - måltidstrekk f.o.m. 22.06.18
01:14:03 Eksempel - overnatting utland
01:18:35 Satser – utdrag utland
01:27:24 Dokumentasjonskrav
01:32:05 Endring diett 2019 – skattefrie satser
2: Nattillegg og overnatting 2018 og 2019
01:46:10 Overnatting/ulegitimert nattillegg
01:51:34 Overnatting utland
01:52:39 Endringer 2019
3: Bilgodtgjørelse og utgiftsrefusjoner
01:54:10 Satser i 2018/2019
01:59:12 Bilgodtgjørelse
02:04:01 Utgiftsrefusjoner
02:11:39 Overtidsmat og refusjon spesielt