Restrukturering - Styrets handleplikt etter aksjeloven § 3-5

Kategorier:

Rettslære

Styrets handleplikt etter aksjeloven § 3-5 - Restrukturering omhandler aksjelovens krav til forsvarlig egenkapital og likviditet og aksjelovens krav til styrets handleplikt ved tap av egenkapital.

Abonnement:

Nivå:

3

Opptak

Kursopptak ikke tilgjengelig

Vi bruker cookies (informasjonskapsler) for å forbedre tjenesten vår og for å tilpasse personlig innhold. Ved å fortsette å bruke nettsiden samtykker du i bruken av cookies. Les mer X

I dette kurset gis det en overordnet innføring i såkalt restrukturering av virksomhet, med forankring i styrets handleplikt etter aksjeloven § 3-5.
Økonomiske utfordringer kan ramme generelt, spesielle bransjer eller enkeltbedrifter, og årsakene er ofte mange og sammensatte. I den senere tid har næringsavisene ofte omtalt selskaper under restrukturering, gjerne relatert til oljeservice. Med det er ikke bare oljeservice som har opplevd utfordringer i det siste, og dette kurset er spesielt rettet mot situasjonen i små og mellomstore bedrifter.
Regnskapsførere sitter tett på kunden og får inngående kunnskap om kundens utvikling, og kan tidlig identifisere utfordringer og gi analyser.
Målet er gi en innføring i handlingsrommet etter aksjeloven § 3-5, og gi eksempler på tiltak som kan iverksettes i selskaper med utfordringer, samt verdien av å se tiltak i sammenheng.

Målgruppe: Regnskapsførere

Oppdateringstimer

Rettslære1,5 t