Artikler

Vi bruker cookies (informasjonskapsler) for å forbedre tjenesten vår og for å tilpasse personlig innhold. Ved å fortsette å bruke nettsiden samtykker du i bruken av cookies. Les mer X

Datasikkerhet: Seks tips til å bedre bedriftens rutiner

14.12.2017

Aktuelt og nyheter

Datasikkerhet bør være en prioritet i bedriften: Så mye som 70 % av dataangrep rammer små bedrifter. En rekke forhåndsregler kan redusere risikoen betraktelig for slike angrep.

Alle elektroniske enheter som er koblet opp mot internett er potensielt utsatt for dataangrep. Smarttelefon, nettbrett og datamaskinen er sentrale verktøy i arbeidshverdagen, men de er også en risiko for sikkerheten for informasjonen og personvernet.

Tips til bedre datasikkerhet

1) Benytt sterke passord og bytt dem regelmessig.

Hyppig oppdatering av passord er en av de enkleste og mest effektive måtene å beskytte bedriftens informasjon på. Her er det viktig å benytte en blanding av store og små bokstaver, kombinert med tall og symboler slik at passordet blir vanskeligere å gjette og vanskeligere å hacke. Det fins også en app, ”password manager” som automatisk oppretter og lager nye passord for deg jevnlig, dersom kreativiteten etterhvert skulle stoppe opp.

2) Logg av og lås!

Dette hindrer uvedkommende tilgang til bedriftens og dine private filer og data. Tilsvarende gjelder også for smarttelefonen og nettbrett.

3) Unngå offentlige datamaskiner.

Disse kan enkelt hackes, og bør unngås, særlig dersom det er tale om arbeid som er kritisk for din bedrift. Dersom man er nødt til å benytte offentlige datamaskiner, sørg for å ha en https-tilkobling mot nettverket.

4) Sikkert tråløst nettverk.

Et sikkert tråløst nettverk har passordbeskyttelse, og er en slags beskyttelse for de som benytter nettverket. Uten et passordbeskyttet nettverk er man et enkelt bytte for de som ønsker å hacke og stjele informasjon.

5) Oppdater programvare.

Mange bedrifter ignorerer slike oppdateringer, dette kan være en stor risiko da man blir mer sårbar mot de mest alvorlige angrepene. Oppdatering av programvare er det fremste forsvaret mot skadelige angrep. Antivirus-program bør være en selvfølge, og gjør mer enn å bare beskytte mot virus, men beskytter også identitet og din bedrift. Antivirus kan også hindre svindelforsøk når du handler på nett.

6) Ta backup.

I dag eksisterer det både nettbaserte backup løsninger, men også den ”gode” gamle manuelle metoden med ekstern harddisk. Sørg for å ha gode rutiner for jevnlig backup, slik at data og informasjon er tilgjengelig dersom uhellet med et angrep skulle være ute.

Datasikkerhet - rutiner for bedriften

 

 

Kilde:
Visma

← Forrige
Neste →