Artikler

Vi bruker cookies (informasjonskapsler) for å forbedre tjenesten vår og for å tilpasse personlig innhold. Ved å fortsette å bruke nettsiden samtykker du i bruken av cookies. Les mer X

Enklere å søke boliglån ved samtykke i Altinn

7.6.2017

Aktuelt og nyheter Skatt og avgift
Nå blir det enklere å søke om boliglån!

Tidligere måtte man manuelt sende informasjon til banken om inntekter og skatt når man søkte boliglån. En ny tjeneste i Altinn gjør at du gir Skatteetaten et digitalt samtykke til å sende informasjon direkte til banken.

Den nye tjenesten er et resultat av et samarbeid mellom Skatteetaten, Finans Norge og Brønnøysundregistrene. Målet for samarbeidet er å etablere digitale tjenester som gjør det mer effektivt og enklere for alle parter.

Når du avgir et samtykke via Altinn vil samtykket gjelde for 10 dager, men gjelder kun for utlevering av informasjon en gang, til en bank. Dette er ment for å styrke kundens personvern ved at banken kun får akkurat den informasjonen de trenger. Banken får her ikke hele skattemeldingen, og ingen papirer kan komme på avveie har skattedirektøren uttalt.

Lånekundene slipper med dette å sende kopier til banken av lønnsslipper og siste skattemelding (tidligere selvangivelsen). Dette er kostnadsbesparende for samfunnet og gjør at lånesøknadene raskere kan behandles.

Foreløpig er det fire banker (DNB, Sparebank1, Skandiabanken og Nordea) som tester denne løsningen gjennom et pilotprosjekt, men tjenesten vil bli gjort tilgjengelig i flere banker etter hvert.

Kilde: http://www.skatteetaten.no/no/Om-skatteetaten/Presse/Nyhetsrommet/Pressemeldinger/pressemeldinger-2017/enklere-a-soke-boliglan/

← Forrige
Neste →