Artikler

Vi bruker cookies (informasjonskapsler) for å forbedre tjenesten vår og for å tilpasse personlig innhold. Ved å fortsette å bruke nettsiden samtykker du i bruken av cookies. Les mer X

Fakturerer dere kundene på e-post? Her er fire grunner til å slutte med det!

23.10.2017

Aktuelt og nyheter Regnskap og økonomi

En pdf-faktura sendt med epost er ikke en elektronisk faktura selv om den sendes elektronisk. En elektronisk faktura er laget for at datasystemer skal forstå de og hjelpe til med å behandle de automatisk. En pdf-faktura på sin side er laget for å kunne åpnes elektronisk, men er ikke lesbar for et datasystem og kan dermed ikke behandles av datasystemer. Kunden må dermed registrere betalingsinformasjon osv. manuelt for å få regningen betalt.

Elektronisk faktura er på mange måter et bedre alternativ. Stadig flere private bedrifter, offentlig virksomhet og privatpersoner foretrekker elektronisk faktura fordi det er enklere, billigere, gir bedre kontroll og oversikt.

Fire gode grunner til å starte med elektronisk fakturering
– Undersøkelser har vist at man raskere får innbetalinger og at langt flere kunder betaler til forfall når faktura sendes elektronisk.
– Det er ikke alltid gratis å sende faktura på e-post, selv om det kan virke slik. Ofte må man følge opp faktura sendt som pdf, og det ender til slutt med at dette ikke blir så billig som man trodde.
– E-post har blitt en mye mindre trygg måte å sende faktura på. Spamfilter er nå mer kritiske enn de var tidligere, og man kan dermed risikere at fakturaen ikke når frem i innboksen til mottakeren.
– Datakriminalitet er et voksende problem, og de som står bak er stadig på utkikk etter nye metoder for å lure deg og med falske fakturaer. Disse er tilsynelatende profesjonelt laget og troverdige med logo, adresser osv. Senest i 2016 var det mange som mottok falske faktura fra Telenor i sin innboks, som senere viste seg å være virus.

Kilde: https://www.visma.no/blogg/faktura-pa-epost/?utm_source=Facebook&utm_medium=cpc&utm_campaign=FB_blogg_derfor_bor_du_ikke_sende_faktura_pa_epost

← Forrige
Neste →