Artikler

Vi bruker cookies (informasjonskapsler) for å forbedre tjenesten vår og for å tilpasse personlig innhold. Ved å fortsette å bruke nettsiden samtykker du i bruken av cookies. Les mer X

Fem sentrale ferdigheter hos fremtidens regnskapsfører og revisor

15.5.2018

Aktuelt og nyheter Regnskap og økonomi

Fremtidens regnskapsfører: Regnskapsbransjen er og står overfor radikale endringer, endringer som drives frem av ny teknologi og nye konkurrenter. Disse endringene vil påvirke hvordan man arbeider i regnskapsbransjen i tiden fremover, men også hva kundene ønsker.

Endringene vil også stille nye krav til oss, nedenfor ser vi nærmere på fem sentrale ferdigheter hos morgendagens regnskapsførere og revisorer.

fremtidens regnskapsfører

Lær mer om digitaliseringen innen økonomi med kurset Alt du trenger å vite om Bitcoin

Data Analytics

Kort fortalt er Data Analytics metoder for å identifisere og analysere mønstre og avvik i data og informasjon, visualisering av eksempelvis finansielle nøkkeltall, lage predikerende modeller for å forklare data og mer.

Big Data er også sentralt å kjenne til på dette området; altså hvordan man kan gjøre Big Data nyttig i beslutninger og analyser.

Relasjonsbygging

Før i tiden kunne regnskapsføreren gjemme seg på kontoret og ha minimalt med kundekontakt. Morgendagens regnskapsfører og revisor vil være god til å håndtere både tallene og menneskene, innebære større grad av teamarbeid og kunne presentere sentrale funn i en analyse gjennomført på oppdrag fra kunden, diskutere og komme frem til løsninger.

Kreativitet

Den kreative regnskapsføreren er tidligere, og kanskje fremdeles, forbundet med ulovligheter. Men i raskt endrede omgivelser, må regnskapsføreren være i stand til å raskt identifisere muligheter, potensielle risikoer, og være i stand til å tenke utenfor boksen. Regnskapsførere som kan kombinere kreativitet med en dyp og grundig forståelse av klientens virksomhet, vil kunne være en verdifull sparringspartner for kunden i komplekse finansielle og ikke-finansielle problemstillinger.

Forretningssans – fremtidens regnskapsfører ser det store bildet

Å bidra som en verdifull sparringspartner og rådgiver for kunden på et strategisk nivå, krever mer enn forståelse av kundens regnskaper. Regnskapsføreren må også være i stand til å se og forstå virksomheten sett under ett.

Godt håndlag med teknologi

Teknologien endrer ikke bare mye ute hos bedriftene, men teknologien i seg selv endres også svært raskt. I stedet for å forvente å kunne bruke de samme gamle verktøyene i et nytt tiår, må man være komfortabel med å ta i bruk ny teknologi og nye verktøy hyppig – kanskje hvert eneste år. Dette krever ikke bare en grunnleggende og dyp forståelse av teknologien i seg selv, men også evne til å tilpasse og utnytte fleksibiliteten i dem.

 

Kilder: Blackline

← Forrige
Neste →