Artikler

Vi bruker cookies (informasjonskapsler) for å forbedre tjenesten vår og for å tilpasse personlig innhold. Ved å fortsette å bruke nettsiden samtykker du i bruken av cookies. Les mer X

Endring i bokføringsforskriften – ikke lenger et krav om papirkvitteringer

26.9.2018

Aktuelt og nyheter Regnskap og økonomi

Tidligere har det vært et krav om papirkvitteringer i bokføringsforskriften for de som driver salg. Dagens Næringsliv har ved flere anledninger skrevet om frisørkjeden Cutters, som ikke har printer i salongene. Skatteetaten truet med overtredelsesgebyr, noe som var begrunnet i at det ikke var mulig å skrive ut personallister under kontroll.

krav om papirkvitteringer

Finansdepartementet fastsatte 21. september 2018, i en endring i bokføringsforskriften, at det fra 1. januar 2018 ikke vil være krav om utskrift av salgskvitteringer. Dette gjelder likevel kun dersom man benytter integrert betalingsløsning i forbindelse med salg, og i de tilfellene hvor kunden ikke ønsker kvittering.

Endringen i forskriften er begrunnet i forenklinger for næringslivet og av miljømessige hensyn. Dette vil  også bidra til kostnadsbesparelser for næringslivet, siden mange av dagens kvitteringer i flere tilfeller er unødvendig bruk av papir.

Endringen i krav om papirkvitteringer gjelder ikke for kontantsalg, her er det fremdeles kvitteringsplikt.

Les mer: Forslag til endringer i forskriften til bokføringsloven
Kilder: DN, Regjeringen

← Forrige
Neste →