Artikler

Vi bruker cookies (informasjonskapsler) for å forbedre tjenesten vår og for å tilpasse personlig innhold. Ved å fortsette å bruke nettsiden samtykker du i bruken av cookies. Les mer X

Kupper kurskunder

14.12.2016

Aktuelt og nyheter

Artikkelen er publisert i Finansavisens vedlegg, Regnskap & Økonomistyring, 11.11.2016, skrevet av Bjørn Henning Grandal.

 

Regnskap Norge har så langt hatt full kontroll over kursmarkedet i regnskapsbransjen. Markedet er lukrativt, fordi regnskapsførere må ta jevnlig videre- og etterutdanning for å opprettholde autorisasjonen sin. Bransjeorganisasjonen Regnskap Norge utfordres nå av en av sine egne, når den finskkontrollerte regnskapskjempen Accountor har bestemt seg for å gå tungt inn i kurssegmentet her i Norge. Den nye virksomheten er etablert som et datterselskap under Accountorparaplyen, og har fått navnet Accountor Training. – Her i Norge er det hele 700 regnskapsførere som jobber for Accountor. Vi har sett at det har vært et behov for å legge til rette for kursvirksomhet overfor våre egne medarbeidere, sier Accountor Training-sjef Viktoria Fladby.

 

100 PROSENT NETTBASERT

Kursvirksomheten til Accountor er 100 prosent nettbasert og allerede etter få måneders drift er det innspilt over 50 kurs. – I første omgang har disse kursene primært vært rettet inn mot våre egne regnskapsførere. Nå bretter vi imidlertid ut konseptet og tilbyr det også til eksterne regnskapsførere. Fladby mener at kurstilbudet er svært kostnadseffektivt og reduserer både reisetid og reisekostnader til null. – Eksterne brukere tegner et månedsabonnement til 600 kroner pr. bruker. Da har man tilgang til samtlige kurs på portalen. Hun legger ikke skjul på at det er Regnskap Norge som er hovedkonkurrenten. – Regnskap Norge har en dominerende posisjon i dette markedet i dag. De gjør en god jobb, men vi mener at vi har et mer skreddersydd og fleksibelt kursprogram, som dessuten også er langt billigere enn det Regnskap Norge tilbyr.

 

SAMABEID MED BRÆKHUS DEGE

Accountor har inngått et samarbeid med advokatkontoret Brækhus Dege, som har 60 advokater i stallen. Brækhus Dege står bak flere av kursene. – Vi benytter oss også av andre forelesere som er velkjent i bransjen. Kursopplegget, som primært er rettet mot regnskapsførere, lønnsmedarbeidere og andre ansatte i regnskapsbransjen har ifølge Fladby så langt fått god mottakelse i markedet. – I regnskapsbransjen har det frem til nå vært veldig fokus på å ta så mange kurs som mulig på høsten. Vårt kursopplegg gir deltakerne muligheten til å få faglige oppdatering mer jevnt spredd utover året.

Alle kurs har en varighet på mellom én og to timer og man kan selv sette sammen sitt eget kursopplegg.

 

2.000 BRUKERE I FINLAND

Kurskonseptet til Accountor Training er hentet fra Finland. – Etter to år i det finske markedet har dette nå over 2.000 brukere. Vi kommer til å utvide tilbudet ytterligere i løpet av kort tid. Etterspørselen vil styre hvor mange kurs vi kommer til å tilby. Jeg ser foreløpig ingen begrensninger på kapasitetssiden. I Finland har Accountor gjort svært god business på regnskapskursene. – Vi forventer å tjene bra med penger på dette også her i Norge, sier Viktoria Fladby.

 

ØNSKER DU Å HOLDE DEG OPPDATERT?

Opplev fordelene med nettbasert kurs du også, og test et av Accountor Trainings mest populære kurs helt gratis her: https://goo.gl/bvUYHa

Neste →