Artikler

Vi bruker cookies (informasjonskapsler) for å forbedre tjenesten vår og for å tilpasse personlig innhold. Ved å fortsette å bruke nettsiden samtykker du i bruken av cookies. Les mer X

Lønn på bevegelige helligdager: Disse reglene gjelder

8.1.2018

Aktuelt og nyheter Lønn og personal

Har ansatte krav på lønn for bevegelige helligdager? Om en ansatt får lønn på bevegelige helligdager avhenger ofte av avtale eller praksis hos arbeidsgiver.

Kalender med helligdager 

Hovedregelen er at man ikke har krav på lønn

Når en arbeidsdag havner på en helligdag i julen hvor den ansatte får fri, er hovedregelen at man ikke har krav på lønn for denne dagen. Likevel kan man ha rett på lønn for slike dager fordi det følger av avtale eller praksis hos arbeidsgiver.  

 

Tariffavtalene

Tariffavtalene har bestemmelser om lønn i forbindelse med bevegelige helligdager, slik som første og andre juledag. For at den ansatte skal kunne ha krav på lønn etter en tariffavtale, må den ansatte være fagorganisert eller være omfattet av tariffavtalen på annen måte.  

For de som ikke er omfattet av tariffavtaler vil rett til lønn på bevegelige helligdager følge av arbeidsavtalen eller praksisen hos arbeidsgiver.  

 

Timelønn versus fast lønn

Dersom den ansatte har avtale om fast månedslønn, vil den ansatte motta et fast beløp hver måned uavhengig av antall arbeidsdager og fridager i den enkelte måned. Dersom den ansatte har fast månedslønn, skal det ikke trekkes i lønn for bevegelige helligdager.  

Timelønnede ansatte mottar derimot kun lønn for de timene de faktisk er på jobb. Ansatte vil dermed kun ha krav på lønn for bevegelige helligdager i julen, og bevegelige helligdager ellers, dersom vedkommende faktisk har arbeidet.  

 

Kilde:  

Visma  

← Forrige
Neste →