Artikler

Vi bruker cookies (informasjonskapsler) for å forbedre tjenesten vår og for å tilpasse personlig innhold. Ved å fortsette å bruke nettsiden samtykker du i bruken av cookies. Les mer X

Når kommer skattepengene?

17.6.2018

Aktuelt og nyheter Skatt og avgift

Mange av oss venter på å få utbetalt skattepengene. Men når kommer skattepengene inn på konto?

Varsel kommer på e-post eller sms

Skatteetaten har på sine nettsider uttrykt at første pulje vil få skatt tilgode utbetalt 27. juni, men datoen kan likevel variere med en rekke forhold.

De fleste vil varsles elektronisk om skatteoppgjøret mellom 22. og 23.juni. Varselet får man på den e-posten man har registrert seg med, eller per sms.

Utbetaling til de som har levert skattemelding elektronisk

For de som har registrert seg som elektronisk bruker for mottak av skattemeldingen, vil skatteoppgjøret tidligst være klart 27. juni. Skatteetaten kan ikke gi den enkelte en konkret dato for når oppgjøret er klart, verken ved personlig oppmøte eller per telefon.

Andre pulje vil være 15. august, men er i følge Skatteetatens hjemmesider en foreløpig dato som kan bli endret på. De som ikke mottok varsel om skatteoppgjøret i juni, vil få melding om dette i august.

Skattepengene utbetales innen tre uker fra datoen oppgitt øverst i høyre hjørne på skatteoppgjøret.

Skattemelding levert på papir

Skatteytere som har levert skattemelding for 2018 på papir vil tidligst få skatteoppgjøret i andre pulje, altså i august.

Rentesats på skatt til gode og restskatt

Rentetillegget på restskatt og skatt til gode for lønnsmottakere og pensjonister er på 0,39% per år. Rentene man får utbetalt på skatt til gode beregnes på det som er for mye innbetalt, beregnet fra 1. juli 2017 til skatteoppgjøret sendes til skattyter i 2018.

Kontonummer

Skatteoppgjøret utbetales til det kontonummeret som er oppgitt i skattemeldingen som ble levert i april, med mindre du innen 15. mai endret kontonummer selv. Det er mulig å få endret dette etter 15. mai ved å ringe til skatteoppkreveren i din kommune.

Forskjell mellom tilgodebeløpet og det som er kommet inn på konto?

Dersom det er en differanse mellom det du har til gode og beløpet du har fått utbetalt, kan skatteoppkreveren ha gjennomført skattemotregning på tilgodebeløpet. Les mer om skattemotregning her.

Er du en av de som ikke mottok oppgjør i juni?

Generelt sett er det slik at jo mer komplisert skattemelding du har, og jo flere vedlegg skattemeldingen har, jo lengre tid kan det ta å behandle den. Det er også en rekke spesifikke faktorer som kan gjøre at man ikke er en del av første pulje som mottar skatteoppgjøret:

  • Feil kontaktinformasjon som gjør at du ikke får varsel om skatteoppgjør
  • Du er næringsdrivende eller ektefelle av næringsdrivende. Denne gruppen vil motta oppgjøret tidligst 15. august, med løpende oppgjør frem til 24. oktober, selv om man er elektronisk bruker
  • Lønnsmottakere eller pensjonister om har søkt om å utsette levering av skattemeldingen
  • Dersom du har levert skattemeldingen elektronisk, men har ettersendt vedlegg til skattemeldingen på papir
  • Dersom du ikke har oppgitt boligopplysninger i skattemeldingen
  • Du og ektefellen skattlegges sammen, og en av partenes skattemelding krever manuell behandling
  • Dersom du er kildeskattyter eller upersonlig skattyter (eksempelvis aksjeselskap). Dekke gruppen får som tidligere år oppgjøret til slutt; altså 24. oktober
  • Dersom skattemeldingen din er tatt ut i kontroll

 

Vil du lære mer om skatt for privatpersoner? Sjekk ut dette kurset: Enkel skatteplanlegging for privatpersoner

 

Kilder: Skatteetatens skattekalender, penger til gode, skatteoppgjøret på Altinn.

← Forrige
Neste →