Artikler

Vi bruker cookies (informasjonskapsler) for å forbedre tjenesten vår og for å tilpasse personlig innhold. Ved å fortsette å bruke nettsiden samtykker du i bruken av cookies. Les mer X

Ny forskrift om hvitvasking trer i kraft 15. oktober 2018

17.9.2018

Aktuelt og nyheter Regnskap og økonomi Skatt og avgift

15. oktober trer ny forskrift om hvitvasking i kraft. Her er endringene du må få med deg. 

I den nye forskriften om hvitvasking blir sentrale deler av den gjeldende forskriften presisert og videreført. I tillegg vil ny forskrift gi særlige regler for skadesforsikringsforetak, virtuell valuta, utenlandske betalingsforetak og tilbydere av spilltjenester.

hvitvaskingsforskriften

Utvidet anvendelsesområde: Virtuell valuta og utenlandske betalingsforetak

Finansdepartementet fastsatte i forskrift 14. september at hvitvaskingslovens anvendelsesområde utvides. Hvitvaskingsreglene skal også omfatte vekslings- og oppbevaringstjenester for virtuell valuta og tjenestetilbyderne underlegges også tilsyn.

Agenter av utenlandske betalingsforetak underlegges også tilsyn av Finanstilsynet, og de pålegges å utpeke nasjonale kontaktpunkter.

Trenger du å oppdatere kompetansen om hvitvasking? Da passer dette kurset bra for deg: Regnskapsføreres plikter ved bekjempelse av hvitvasking

Registreringsplikt også for tilbydere av virtuell valuta

Veksten og utbredelsen av virtuell valuta har økt risikoen for at slike verdier misbrukes til hvitvasking og terrorfinansiering. Det innføres derfor registreringsplikt og tilsyn med etterlevelsen av hvitvaskingsloven også for virtuell valuta.

Ny forskrift om hvitvasking utvider hvitvaskingslovens anvendelsesområde til vekslings- og oppbevaringstjenester for virtuell valuta. Risikoen for hvitvasking og terrorfinansiering som er identifisert knyttet til virtuell valuta, er bakgrunnen for dette.

Vil du lese andre saker som omtaler dette temaet? Sjekk ut denne artikkelen: Kampen mot hvitvasking: Regnskapsførers plikter

Jobber du med årsoppgjør for selskaper? Det er mye som kan gå galt i den hektiske prosessen. Vi har fått en revisor til å vise oss de ti mest typiske feilene som gjøres i en åravslutning. Last ned en kortfattet versjon, eller få hele gjennomgangen på kurs.

Kilder: Regjeringen Aktuelt, Regjeringen: Forskrift

← Forrige
Neste →