Artikler

Vi bruker cookies (informasjonskapsler) for å forbedre tjenesten vår og for å tilpasse personlig innhold. Ved å fortsette å bruke nettsiden samtykker du i bruken av cookies. Les mer X

Ny grense for revisjonsplikt for virksomheter som bruker autorisert regnskapsfører

25.1.2019

Aktuelt og nyheter Regnskap og økonomi

Bedrifter som bruker autorisert regnskapsfører vil få en høyere grense for revisjonsplikt. Det ble slått fast i den nye regjeringsplattformen som ble lagt frem i forrige uke.

Dette er en del av strategien som regjeringen har for å styrke små og mellomstore bedrifter i Norge, men det er foreløpig ikke bestemt hva den nye grensen for revisjonsplikt vil være.

Ny grense for revisjonsplikt

Autorisasjonsordningen for regnskapsførere sikrer kvalitet i regnskapet

Det at vi i Norge har et tydelig krav om autorisasjon hos regnskapsførere er avgjørende for at revisjonspliktgrensen kan heves. «Der revisorene driver kontroll og retting i etterkant, sørger regnskapsførerne fortløpende for at bokføring- og skatterapporteringen blir riktig utført,» det uttaler Christine Lundberg Larsen i Regnskap Norge.

De nåværende grensene for revisjonsplikt for aksjeselskaper er

  • – driftsinntektene er mindre enn 6 millioner kroner, og
  • – balansesummen er under 23 millioner kroner, og
  • – gjennomsnittlig antall ansatte er under 10 årsverk

Les mer om revisjonsplikt på Altinn.

I regnskapsbransjen anses den hevede grensen for revisjonsplikt som et veldig godt tiltak på den nye plattformen, samfunnsøkonomisk er det fornuftig å ha fokus på at regnskapet gjøres riktig med en gang.

Les mer om revisjon: Endringer i lovverket for regnskapsbransjen i 2019 – her er oversikten

 

 

← Forrige
Neste →