Artikler

Vi bruker cookies (informasjonskapsler) for å forbedre tjenesten vår og for å tilpasse personlig innhold. Ved å fortsette å bruke nettsiden samtykker du i bruken av cookies. Les mer X

Regnskapsanalyse – kvalitetssikring og korrigering av regnskapstall

5.9.2017

Aktuelt og nyheter Regnskap og økonomi

Regnskapskvalitet
Regnskapstall reflekterer økonomiske fakta som er påvirket av regnskapsregler, selskapets valg og bruk av regnskapsprinsipper og en rekke skjønnsmessige estimat på enkelte regnskapsposter. Begrepet regnskapskvalitet kom for alvor inn som begrep da finansanalytikere begynte å bruke pris/fortjeneste som verdsettelsesmodell.

Kvalitetssikring av grunnlagstallene – hva bør man se etter?
Faktorer som driftsrelaterte og driftsfremmede eiendeler, sistnevnte er eiendeler som i utgangspunktet ikke har noe med driften å gjøre. Videre kan mange selskap ha engangsposter i regnskapet som er hendelser i regnskapet som oppstår svært sjeldent og kan eksempelvis være kostnader eller avsetninger til rettssaker og lignende. Bruk av kongruensprinsippet bør man også være obs på. Kongruensprinsippet er litt enkelt sagt poster eller regnskapsmessige disposisjoner som føres direkte mot egenkapitalen, disposisjonen er altså ikke innom resultatregnskapet.

 

Accountor Training tilbyr nå et kurs innen regnskapsanalyse med fokus på kvalitetssikring og korrigering av regnskapstall. Kurset vil i tillegg til utfyllende gjennomgang av de overnevnte tema gå gjennom flere faktorer som påvirker regnskapskvaliteten, et forslag til en sjekkliste som kan benyttes for kvalitetssikring av grunnlagsdata, det å faktisk forstå virksomheten kunden driver med samt en rekke gode eksempler. Kurset holdes av Håvard Hammertrø som er partner ved BDO Hamar.

Kilder: Accountor Trainings kursmateriell

← Forrige
Neste →