Artikler

Vi bruker cookies (informasjonskapsler) for å forbedre tjenesten vår og for å tilpasse personlig innhold. Ved å fortsette å bruke nettsiden samtykker du i bruken av cookies. Les mer X

Regnskapsanalyse – utvalg, analyse og konklusjon

11.9.2017

Aktuelt og nyheter Regnskap og økonomi

Nøkkeltall

Nøkkeltall er et viktig styringsverktøy for selskapets ledelse og for styret. Trender og utvikling i selskapet fanges tidlig opp, og man kan dermed raskt gjennomføre de tiltak som eventuelt trengs for å rette på situasjonen. Nøkkeltall er med andre ord informasjon som er svært beslutningsrelevant, og er noe alle ledere og medlemmer av styre bør ha et forhold til.

Generelle nøkkeltall
Blant de mer generelle nøkkeltallene, har man nøkkeltall knyttet til omsetning, driftsresultat, driftsmargin, resultat før skatt, avkastning på sysselsatt kapital, nøkkeltall knyttet til selskapets likviditet, soliditeten (nøkkeltall knyttet til selskapets finansiering) med flere.

Bransjespesifikke nøkkeltall
Videre kan man se nærmere på nøkkeltall som gjelder spesielt for bransjen selskapet opererer innenfor. For produksjonsbedrifter og handelsbedrifter kan nøkkeltall som pris per kvantum solgt, varelagerets omløpshastighet, lønnsomhet per produkt, tjeneste, segment eller produktgruppe med flere være nyttige for å få oversikt over hvordan selskapets lønnsomhet er.
For tjenesteytende næringer kan man benytte nøkkeltall som effektiv timesats, fakturerbare timer, sykefravær, antall nye kunder med flere være nyttige for å bryte ned betydningen av selskapets finansielle situasjon.

 

Accountor Training tilbyr nå et kurs innen regnskapsanalyse hvor relevante nøkkeltall for bransjer som hotell og overnatting, restaurant, entreprenørvirksomhet med flere gjennomgås. Videre vil kurset ta for seg analyse av selskapets lønnsomhet, likviditet og soliditet. Kurset holdes av Håvard Hammertrø som er partner ved revisjonsselskapet BDO.

 

← Forrige
Neste →