Accountor Training Vlogg

Vi bruker cookies (informasjonskapsler) for å forbedre tjenesten vår og for å tilpasse personlig innhold. Ved å fortsette å bruke nettsiden samtykker du i bruken av cookies. Les mer X

Skattepenger til gode - når kommer de?

14.6.2017

Aktuelt og nyheter Skatt og avgift

Skatteetaten kan ikke gi den enkelte skatteyter en konkret dato for når restskatt til gode utbetales, men noen faktorer påvirker når du får restskatt til gode utbetalt.

Første pulje utbetales 22. juni, andre pulje er 2. august og deretter er det løpende oppgjør frem til 25. oktober. Skatteetaten opplyser også på sine hjemmesider at det kan ta inntil to uker etter at du har mottatt skattemeldingen før utbetalingen kommer inn på konto.
Generelt sett har Skatteetaten uttrykt at desto mer komplisert skattemeldingen er (tidligere selvangivelsen) og jo flere vedlegg som følger skattemeldingen, jo lengre tid kan det ta å få skattemeldingen behandlet. Dersom du har en relativt enkel skattemelding med ingen/få endringer, så øker dette sannsynligheten for at du mottar restskatten i første pulje, altså 22.juni.

Årsaker til at du mottar restskatt til gode senere enn 22.juni:
– Du er selvstendig næringsdrivende eller ektefelle av selvstendig næringsdrivende, denne gruppen mottar oppgjøret tidligst 2.august og senest 25.oktober
– Skattemeldingen ble levert på papir, de som leverte skattemeldingen på papir mottar oppgjøret tidligst 2.august og senest 25.oktober
– Du har bedt om eller søkt om utsettelse for å levere skattemeldingen
– Dersom du og ektefellen skattes samlet og en av dere har en skattemelding som krever manuell behandling. Når dere skattes samlet vil skatteoppgjøret også utbetales samlet.
– Skattetaten gjennomfører stikkprøver hvert år som velges tilfeldig. Dersom din skattemelding er tatt ut i en kontroll, vil oppgjøret kunne komme senere enn 22.juni.

Listen over er ikke uttømmende, men gir en oversikt over eksempler på årsaker til at skatteoppgjøret kommer senere enn 22.juni.

Kilder: http://www.skatteetaten.no/no/Person/Skatteoppgjor/
http://www.skatteetaten.no/no/Person/Skatteoppgjor/Se-skatteoppgjoret-ditt/Hvorfor-har-jeg-ikke-fatt-skatteoppgjoret-mitt/

← Forrige
Neste →